KRC Genk in slotfase onderuit tegen KV Mechelen

KV Mechelen houdt de spanning in de strijd om play-off 1. Met een late treffer van Abdul-Yakuni Iddi stuurde het gisteren Genk puntenloos naar huis en nadert het op die manier tot op vier punten van de Limburgers. Dankzij een knappe twaalf op twaalf blijft in de running voor de top zes.

tmas

Het eerste waarschuwingsschot kwam van Limburgse kant. Buffel bracht voor vanop rechts en Vossen kwam enkele centimeters tekort om zijn hoofd tegen de voorzet te zetten. Even later bereikte Buffel zijn spits wel maar schoot Vossen de bal nipt naast. Op het kwartier ging de bedrijvige Buffel dan maar zijn eigen kans maar ook zijn poging miste het kader. Na het openingskwartier herstelde KV Mechelen het evenwicht en drukte het Genk bij momenten tegen het eigen doel maar op kansen moest het thuispubliek wachten tot het slot van de eerste helft. Destorme en Pedersen gingen hun kans maar Köteles kende weinig moeite om de nul op het bord te houden tot de rust.

KV ging door op zijn elan na de rust en dwong al snel een paar prima kansen af. Eerst dook Cordaro de ruimte in maar besloot hij overhaast en een minuut later redde Tshimanga de meubelen toen Iddi te lang talmde alleen voor het Genkse doel. Tien minuten na de pauze was het wel raak. Destorme bediende Pedersen met een lage voorzet en Köteles had geen verhaal tegen het harde schot van de Deen, die zijn tiende van het seizoen scoorde. Kort daarna was nummer elf zelfs in de maak op aangeven van Cordaro maar deze keer lag Köteles in de weg. De thuisploeg had de match na de openingstreffer stevig in handen maar begon in de laatste tien minuten achteruit te leunen. Genk rook zo zijn kans en leek in het slot nog een puntje weg te kapen toen Buffel vanuit een schuine hoek Pacovski verschalkte. Een puntendeling leek in de maak maar in de blessuretijd zette Iddi nog een één-tweetje op met Junker en schoot de Ghanees zijn ploeg nog naar een onverhoopte maar verdiende zege.

ThSt Foto Belga

KV Mechelen: Pacovski - Bateau, Biset, Van Damme, Ghomsi - De Witte, De Petter, Destorme (84' Henkens) - Cordaro (86' Enevoldsen), Iddi - Pedersen (86' Junker). KRC Genk: Köteles - Fernandez, Simaeys, Koulibaly, Tshimanga - Hyland, Buffel, Gorius, Barda (63' De Ceulaer) - Vossen, Plet (74' Monrose). Doelpunten: 54' Pedersen 1-0, 83' Buffel 1-1, 92' Iddi 2-1. Gele kaarten: 30' Ghomsi (tackle), 52' Vossen (hands), 57' Hyland (tackle), 72' Bateau (trekfout) Scheidsrechter: Makkelie Toeschouwers: 10.370

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws