Kansen voor verbrandingsoven worden klein

Kansen voor verbrandingsoven worden klein

Kansen voor verbrandingsoven worden klein

Print
Boortmeerbeek - Minister Philippe Muyters heeft het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan 'Bijzonder economisch knooppunt Kampenhout-Sas' goedgekeurd. Dat sluit afvalverbranding en een oven op de grens met Boortmeerbeek bijna zeker uit.
Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) dat is goedgekeurd, sluit afvalverbranding binnen het hele gebied van het economisch knooppunt Kampenhout-Sas uit. Ook op de plaats langs de Leuvensevaart waar men de verbrandingsoven wil bouwen. Na publicatie van het goedgekeurde PRUP in het Belgisch staatsblad wordt het project van Recover Energy dus onmogelijk.

"Maar,zoals elke administratieve beslissing kan ook de goedkeuring van het PRUP aangevochten worden voor de Raad van State", zegt Tony Verhelle, woordvoerder van Stop de Oven. "Die kans is realistisch. Als het bedrijf dat doet is het heel onwaarschijnlijk dat ze daar gelijk zullen krijgen en mocht dat toch het geval zijn, moeten ze nog altijd een bouwvergunning krijgen van een overheid die het PRUP initieel heeft goedgekeurd. Het is afwachten of onze tegenstander nu de handdoek zal gooien of alleen via een roemloze knock-out de ring wil verlaten", klinkt Verhelle licht euforisch.

Johan Boon van Recover Energy reageert alvast ontgoocheld. "Dit is puur lokaal electoraal gewin. De minister legt zijn eigen Vlaams afvalbeleid naast zich neer", reageert Johan Boon. "Deze beslissing heeft natuurlijk veel impact op ons project. Wij gaan inzage nemen van de teksten en zien welke juridische pistes we nog verder kunnen uitputten. Wij willen hier 130 miljoen euro investeren voor het milieu en niet tegen, in een project dat 40 a 50 permanente werkplaatsen oplevert voor de regio Haacht en tegelijk een groot afvalprobleem oplost." Een jaar geleden leverden de actievoerders 25.000 bezwaarschriften in tegen de oven.

Juliaan DELEEBEECK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio