Eerste wedstrijd meteen cruciaal voor Mathijssen

Een nieuwe trainer, een nieuwe start. En Beerschot moet hopen dat het een vliegende start wordt. Wil het niet verder richting play-off 3 afdwalen, kan het zich op eigen veld tegen Bergen geen puntenverlies veroorloven. Wedstrijd één onder Jacky Mathijssen is meteen een héél cruciale. Hoewel: “Dit is belangrijk. Maar pas de laatste vier wedstrijden zullen beslissend zijn”, nuanceert de opvolger van Wim De Corte.

Drie dagen, amper twee trainingen, meer zal Jacky Mathijssen niet gehad hebben om zijn ploeg klaar te stomen. Het laat ook hem voor de wedstrijd tegen Bergen met meer vragen dan antwoorden achter. “Een paar dagen is voor elke trainer veel te kort”, klinkt het. “En daar kwamen deze week nog extra hindernissen bij. Het winterweer, de moeilijke trainingsomstandigheden… het is allesbehalve ideaal.”

Nog opvallend: ondanks de precaire situatie weigert Mathijssen de druk bij Beerschot op te voeren. “Je kan een wedstrijd ook te belangrijk maken”, aldus de nieuwe coach. “Zonder dat dit eigenlijk nodig is. Dan kan je zoiets tegenkomen.” Dus legt hij de lat bewust lager. Letterlijk: “We zullen straks geen negentig minuten goed voetballen. Maar dat is geen ramp. Ik wil vooral een ploeg die elke helft vier, vijf goede kansen afdwingt, maar die ook de onvermijdelijke mindere periodes heelhuids doorkomt. En levert dat dan een goed resultaat op? Hopelijk wel.”

Maar zelfs als dat er niet komt, hoeft dat nog geen catastrofe te zijn, besluit Mathijssen. “We hebben nog zeven wedstrijden: Bergen, AA Gent, Genk, Leuven, Lierse, Waasland-Beveren en Cercle. Alles wat we in de eerste drie kunnen meepakken, is superbelangrijk maar ook niet meer dan dat. De beslissende wedstrijden worden de laatste vier. En het moet al raar lopen wil het niet op de allerlaatste match aankomen.”

En hoeveel punten hij dan nog nodig denkt te hebben? “Twee jaar geleden zijn we met 26 punten in play-off 2 geraakt”, klinkt het droogjes. Nog zeven wedstrijden, nog acht punten. Beerschot begint straks aan de ultieme slag om het behoud.

Wim Vos Foto GMAX

Meer sportnieuws