Paul Put en Burkina Faso vlot voorbij Ethiopië

Paul Put en zijn Burkina Faso hebben vanavond brandhout gemaakt van Ethiopië. In Nelspruit werd het 4-0. Door de overwinning staat Burkina Faso aan de leiding in groep C. Ethiopië is laatste.

tmas

Burkina Faso werd vooraf beschouwd als favoriet voor dit duel. De jongens van bondscoach Paul Put maakten hun intenties dan ook vanaf het beginsignaal duidelijk. Hoewel de eerste echte kans voor Ethiopië was, domineerde Burkina Faso de eerste helft. Het zag eerst nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, maar in de 34ste minuut was het raak toen Alain Traoré de 1-0 binnentrapte.

Op het uur zag het er even benard uit voor Burkina Faso. Doelman Soulama kreeg rood voor een fout buiten de zestien. De ondertalsituatie leverde uiteindelijk geen problemen op voor Burkina Faso. Traoré (74ste minuut), Kone (79ste minuut) en Pitroipa (95ste minuut) maakten er nog 4-0 van.

Door de overwinning komt Burkina Faso met 4 punten aan de leiding in groep C. Nigeria en Zambia volgen met 2 punten. Ethiopië staat laatste met 1 punt.

ToMas Foto Reuters

Vastgoed

Jobs in de regio