Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Doelman Zambia scoort late gelijkmaker tegen Nigeria (video)

Titelverdediger Zambia en Nigeria hebben op de Africa Cup met 1-1 gelijkgespeeld. De held van de namiddag was de Zambiaanse doelman Kennedy Mweene. Hij zette in de slotfase een strafschop om en bezorgde zijn land zo een belangrijk punt.

tmas

Nigeria en Zambia hielden elkaar in evenwicht. De eerste echte scoringskans was voor Obi Mikel. Hij kreeg de bal vanop de stip echter niet tegen de touwen. In het restant van de eerste helft slaagde geen van beide teams erin de score te openen.

Strafschopheld Mweene

Ook na de pauze kregen de weinige toeschouwers een gelijkopgaand duel te zien. En dit keer waren er wel doelpunten. Emenike brak in de 57ste minuut de ban voor Nigeria. Aan de overkant zorgde Zambia-doelman Mweene voor de gelijkmaker door in de 85ste minuut een strafschop feilloos binnen te trappen.

In het andere duel in groep C speelt het Burkina Faso van Paul Put vanavond tegen Ethiopië.

Zambia en Nigeria staan samen aan de leiding met 2 punten uit evenveel wedstrijden. Burkina Faso en Ethiopië tellen elk 1 punt maar hebben dus nog een wedstrijd tegoed.

Bekijk de strafschop van Kennedy Mweene via YouTube:

ToMas Foto AFP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio