Niki Zimling (Club Brugge) trekt naar Mainz

Club Brugge-middenvelder Niki Zimling trekt naar de Duitse Bundesligaclub Mainz 05. Eerder op de dag kondigde Club al aan dat het een bod op de Deen had geaccepteerd, nu bevestigt de nummer zeven uit de Bundesliga de komst van Zimling op de clubwebsite. Zimling tekende een contract tot juni 2017.

tmas

"Dit is de volgende stap in mijn carrière", zei Zimling. "Ik kijk er al naar uit om in de Bundesliga aan de slag te gaan. Ik ken de ploeg al een beetje, na het oefenduel tussen Mainz en Club Brugge op winterstage in Marbella. Het is een evenwichtige ploeg, die gestructureerd speelt."

Coach Thomas Tuchel is opgetogen met de komst van de Deen. "Zimling is een complete centrale middenvelder. Hij kan goed voetballen, beschikt over een goede conditie en heeft toch al wat internationale ervaring. Zijn persoonlijkheid en uitstraling passen goed bij ons."

Opluchting

"We volgen Niki al geruime tijd, eigenlijk wilden we hem pas volgend seizoen vastleggen", klonk het bij manager Christian Heidel. "Maar door het vertrek van Eugen Polanski naar Hoffenheim waren we genoodzaakt om nu al in actie te schieten. We zijn opgelucht dat de transfer snel en zonder problemen werd afgehandeld."

De 27-jarige Zimling kwam in mei 2011 over van het Nederlandse NEC, dat hem toen huurde van de Italiaanse Serie A-club Udinese. Hij had bij de West-Vlamingen nog een contract tot eind 2015. Het transferbedrag werd niet meegedeeld.

Belga Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL