Snelbus van Mechelen naar Eindhoven

Sinds deze week legt een autocarbedrijf uit Kontich meerdere keren per dag een snelbus in naar het centraal station in Eindhoven. In Mechelen stopt ze aan het Rode Kruisplein.

Sven Van Haezendonck

Het geduld van mensen die met het openbaar vervoer naar Nederland reizen, wordt de jongste weken danig op de proef gesteld. De nieuwe Fyra rijdt zelfs helemaal niet meer. De stoptrein Antwerpen-Essen, met enkele keren per dag een verlenging naar Roosendaal, is via het spoor het enige alternatief. "Wie naar het oosten van Nederland wil, bieden wij een betrouwbaar en goedkoop alternatief: de snelbus", zegt initiatiefnemer Didier Tuyttens.

Tot 26 maart rijden dagelijks vier touringcars in elke richting van Leuven naar Eindhoven en terug. De snelbus rijdt via Mechelen en Antwerpen. Vanaf 26 maart wordt het aantal ritten opgedreven tot zeven. Tuyttens: "Om een optimale aansluiting te geven met de twee binnenlandse spoorwegnetten hebben wij gekozen voor een halte aan het station Antwerpen-Berchem. Die komt 90 minuten later aan in Eindhoven. Er is telkens een tussenstop in Eindhoven."

Meer info op

SVH

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio