Freddy Horion komt niet vrij onder elektronisch toezicht

Freddy Horion komt niet vrij onder elektronisch toezicht

Freddy Horion komt niet vrij onder elektronisch toezicht

Print
Freddy Horion komt niet vrij onder elektronisch toezicht. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank in Brugge donderdagochtend beslist. De 66-jarige Horion zit al meer dan 30 jaar in de cel voor zesvoudige roofmoord. Het was de eerste keer dat hij een aanvraag tot vrijlating met een enkelband deed.

In 1979 trok Horion met zijn kompaan Roland Feneulle naar zijn ex-werkgever in Sint-Amandsberg. Daar eiste hij een grote som geld, maar de autohandelaar kwam niet met het geld op de brug. Daarop vermoordde Horion zijn ex-werkgever en vier naaste familieleden van de man. Later kwamen de speurders er achter dat Horion eerder al een Poolse vrouw van het leven had beroofd.

Sinds jaren probeert Freddy Horion om voorwaardelijk vrij te komen. Die aanvragen bleven steeds zonder succes. Volgens zijn advocaat Vincent Vereecke speelde de rol van de media daar een grote rol in. De blijvende aandacht voor de beruchte gangster zou meegespeeld hebben in de beslissingen om Horion niet voorwaardelijk vrij te laten.

Het was de eerste keer dat Horion een enkelband aanvroeg. Ook deze poging blijkt nu dus vruchteloos.

Lees alles over de toepassing van het elektronisch toezicht op de expertenpagina van John De Wit.

Belga
Archieffoto

MEEST RECENT