Spaargids.be berekent hoeveel spaargeld opbrengt

Spaargids.be berekent hoeveel spaargeld opbrengt

Spaargids.be berekent hoeveel spaargeld opbrengt

Print
De website spaargids.be lanceert op donderdag 24 januari een simulator die berekent hoeveel euro uw spaargeld bij een bank opbrengt. Volgende week donderdag lanceert de federale overheid ook zo'n simulator. De verschillen tussen banken lopen snel op tot honderden euro.

"Tot hiertoe konden we enkel een overzicht geven van de basis- en getrouwheidspremies die de banken aanbieden. Nu hebben we die premies in één simulator gestopt, waardoor gebruikers meteen zien hoeveel euro hun spaargeld bij een bepaalde bank opbrengt", zegt Kristof De Paepe, directeur van Spaargids.be.

"De spaarder kan een bedrag en een tijdsperiode voor zijn spaargeld ingeven. Hij komt dan te weten hoeveel hij na die zelf gekozen periode op een spaarrekening verdient. De spaarder kan ook de opbrengst van latere bijstortingen berekenen", zegt De Paepe.

De gratis simulator legt grote verschillen bloot tussen de banken. Wie 10.000 euro voor twee jaar op de spaarrekening MoneYou Plus Sparen zet, heeft na één jaar van 265 euro. Bij de meest rendabele rekening van ING is dat 200 euro, bij Belfius 175 euro, bij KBC 100 euro en bij BNP Paribas Fortis 90 euro. Als u bijstortingen doet, worden de verschillen tussen de banken nog groter.

De spaarsimulator kan u bereiken via www.spaargids.be/sparen/spaarsimulator.html

CWil