Jeugd moet kiezen tussen twee kinderrockfestivals (poll)

Op 27 juni vindt aan het Molse Zilvermeer de 19de editie plaats van Pennenzakkenrock. De provincie Antwerpen neemt na twee jaar opnieuw zelf de organisatie in handen, samen met recreatiedomein Zilvermeer en enkele externe partners. Intussen komt Relax, dat de voorbije twee edities verzorgde, op dezelfde datum in Westerlo met een eigen kinderrockfestival op de proppen.

drombouts

De provincie stelde woensdag de eerste namen en het randprogramma van Pennenzakkenrock voor. De persconferentie werd in allerijl georganiseerd om Relax voor te blijven en zich op die manier beter te kunnen profileren als de 'echte' Pennenzakkenrock.

"Door het stoppen van het contract met Relax zijn er veel misverstanden ontstaan", erkent gedeputeerde Bruno Peeters. "Dat Relax nu een eigen festival op poten zet, vinden we geen probleem. Maar dat men daarvoor de afkorting 'PZR' gebruikt en de scholen misleid heeft om bij hen in te schrijven wel."

De provincie en Relax zijn nog in een juridische strijd verwikkeld om het gebruik van 'PZR'. Peeters benadrukt voorts dat scholen die "per vergissing" bij Relax inschreven, alsnog een alternatief inschrijvingstraject kunnen volgen. "We zullen alles in het werk stellen zodat de kinderen hiervan niet de dupe worden."

Pennenzakkenrock is met jaarlijks zowat 20.000 bezoekers het grootste eendaags kinderfestival in België. Dit jaar staan alvast De Romeo's, Sam Gooris en Femke & The Big Sisters op de affiche. Daarnaast is er veel aandacht voor randanimatie en een educatief luik rond gehoorbeschadiging en recyclage.

Archieffoto Bert De Deken

MEER OVER Pennenzakkenrock

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio