Vanoppen bevestigt komst Mathijssen

Print

Vanoppen bevestigt komst Mathijssen

Jacky Mathijssen is opnieuw de hoofdcoach van Beerschot. Dat heeft voorzitter Patrick Vanoppen bevestigd. Wim De Corte zou assistent-coach worden. Om 15.45 uur geeft de club een persconferentie.

De 41-jarige De Corte (foto onder) staat pas sinds 29 november aan het roer bij Beerschot. Hij nam het toen over van de Nederlander Adrie Koster. De Corte is er echter nog niet in geslaagd Beerschot uit het slop te halen. Met 18 punten is de Antwerpse eersteklasser na 23 speeldagen vijftiende en voorlaatste.

Als opvolger voor De Corte wordt Jacky Mathijssen woensdag al voorgesteld. Beerschot geeft om 15.45 uur een persconferentie in de perszaal van het Olympisch Stadion.

De 49-jarige Jacky Mathijssen flirtte vorig jaar even met Al Faisaly uit Saudi-Arabië maar die transfer ging niet door. De Limburger maakte bij Sint-Truiden en Charleroi al snel naam als trainer, maar zowel bij Club Brugge, Lokeren, Charleroi als Beerschot werd hij vroegtijdig ontslagen.

Bij Beerschot moest hij in het voorjaar van 2012 baan ruimen voor Adrie Koster die hem ook al bij Club Brugge opvolgde. Na het uitlekken van die contacten raakte de relatie met voorzitter Patrick Vanoppen snel vertroebeld. Mathijssen eindigde in zijn eerste seizoen bij (Germinal) Beerschot dertiende, in zijn tweede jaar elfde.

Foto's Photo News

Meer sportnieuws