Seks & Relaties

"Goedkope bril kan je scheel laten zien "

Print

Goedkope bril kan je scheel laten zien

Een bril voor de spotprijs van 25 euro, dat is wat de webshop brillen24.be belooft. En dat klopt ook volledig, enkel hebben opticiens hun bedenkingen bij de kwaliteit van al dat goedkope brillenmateriaal.

Minder dan 25 euro ben je vandaag de dag kwijt voor een bril met glazen op sterkte. Daarmee veegt brillen24.be alle concurrentie van Pearle en Hans Anders moeiteloos weg. En ook buiten de solden betaal je voor een bril bij hen niet meer dan 39 euro. Goedkoop dat wel, maar volgens opticiens is de kwaliteit niet altijd even goed. De bril op voorhand passen gaat namelijk niet, je moet een foto van jezelf uploaden waarna de bril op basis van dat kiekje op je gezicht en neus wordt afgestemd. Bovendien moet je wel eerst de sterkte van de bril bij een erkende oogarts laten meten en deze doorgeven aan brillen24.be.

"Deze webshop heeft geen winkels, dus geen huur- of personeelskosten. Op een symposium voor opticiens heeft CEO Mario Zimmerman uitgelegd dat ze zeer goedkope materialen gebruiken. Het montuur en de glazen worden in Azië gekocht voor tien eurocent en de brillen worden gemonteerd in lagelonenlanden zoals Roemenië. Dit is een goede strategie om brillen aan bodemprijzen aan te kunnen bieden, maar de kwaliteit is uiteraard niet al te hoog. Het materiaal van deze goedkope brillen is minder stevig en er zijn ook geregeld fouten bij de aanpassing van de bril aan het gezicht van de klant doordat dit aan de hand van een foto gebeurt. Die persoonlijke aanpassing is nochtans heel belangrijk. Als een glas enkele millimeters te laag of te hoog staat, vermindert het zicht fel. Het gevaar is zelfs dat mensen lichtjes scheel gaan kijken omdat hun bril verkeerd staat. De CEO geeft dan ook toe dat 12% van de geleverde brillen teruggestuurd worden omdat de klant niet tevreden is", aldus Ignace Fransman, voorzitter van de beroepsfederatie van opticiens, in een krant van De Persgroep.

Photo News

NIET TE MISSEN