Eddy Merckx krijgt gele kaart van Le Soir

Eddy Merckx krijgt gele kaart van Le Soir

Eddy Merckx krijgt gele kaart van Le Soir

Print
De Franstalige krant Le Soir heeft zondag op zijn website gereageerd op de rechtzetting die de vrouw van vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx zaterdagavond naar Belga verstuurde. Le Soir benadrukt dat het achter zijn wielerjournalist Stéphane Thirion en de inhoud van het door hem geschreven artikel blijft staan. Bovendien vraagt de krant zich af waarom Merckx zijn verhaal veranderde.

"Merckx wil blijkbaar goed bevriend blijven met Armstrong, die hij niet hypocriet vindt en waarvan hij het gedrag niet als schandalig beschouwt. Daar krijgt Merckx een gele kaart voor", concludeerde de krant.

Vrijdagnamiddag verscheen er op de website van Le Soir een interview met Eddy Merckx, waarin de 'Kannibaal' zei "teleurgesteld" te zijn en "niet te kunnen snappen hoe de Amerikaan iedereen jarenlang kon bedotten". Bovendien zou Merckx bepaalde uitspraken van Armstrong "schandalig" genoemd hebben en zou hij de 41-jarige Texaan als een hypocriet beschouwen.

Verontwaardiging

Een dag later reageerde de entourage van Merckx met een persmededeling. Daarin vertelde Merckx "verontwaardigd" te zijn over de inhoud van het artikel. "Die journalist heeft mij woorden in de mond gelegd. Ik heb Lance nooit beschuldigd van hypocrisie of schandalige houding. Ik heb met Lance ook nooit een gesprek gevoerd over dopinggebruik. Lance zal voor mij altijd een vriend blijven", bevestigde de Kannibaal.

Belga
Archieffoto

MEEST RECENT