Bob Le Duc ontvangt Geitetrofee voor vele jaren vrijwilligerswerk op het Valaar

Bob Le Duc ontvangt Geitetrofee voor vele jaren vrijwilligerswerk op het Valaar

Bob Le Duc ontvangt Geitetrofee voor vele jaren vrijwilligerswerk op het Valaar

Print
Wilrijk -

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het district werd traditioneel de jaarlijkse Geitetrofee uitgereikt. Die onderscheiding voor een verdienstelijke Wilrijkenaar ging dit jaar naar Bob Le Duc, voor bijna een halve eeuw vrijwilligerswerk op het Valaar.


Bob Le Duc (67) neemt na vierenveertig jaar afscheid als lid en gewezen voorzitter van de beheerraad van het Valaarhof. In 1968 was hij op het Valaar al actief in de jeugdbeweging. Hij was er één van de medestichters van het kinderdagverblijf ’t Valaartuintje en mag ook fier terugblikken op de organisatie van vijftig jaar Vlaamse kermis op het Valaar. Geen project in en rond het Valaarhof of Bob Le Duc had er een hand in.

Met de toekenning van de Geitetrofee krijgt Le Duc erkenning en waardering. Hij geeft daarmee het vrijwilligerswerk een gezicht. “Want niet alleen ik verdien deze trofee, ook de vele andere vrijwilligers die ervoor zorgen dat het verenigingswerk in Wilrijk kan blijven bestaan.”

Bob Le Duc (op de foto met Liesbeth Homans en zijn kleinkinderen) volgt op de erelijst wielrenster Jessy Druyts op. Die moest de trofee aan haar opvolger overhandigen, maar wegens een stage in het buitenland kon dat niet doorgaan. Het was daarom Antwerps schepen Liesbeth Homans (N-VA) – zelf Wilrijkse – die de honneurs waarnam.

De andere twee genomineerden waren de Topsportschool van directeur Frans Van den Wijngaert en striptekenaar Steven De Rie, die het album ‘Wijsneuzen in Wilrijk’ tekende met als rode draad het Wilrijks erfgoed.

Luk Luyte
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio