1 / 3

Genk betaalt bibbergeld tegen Charleroi

Na een 1 op 9 heeft Racing Genk orde op zaken gezet. Genk leek zijn zaakjes voor mekaar te hebben na de veertiende competitietreffer van Jelle Vossen, maar Charleroi hield er na een goal van Kaya lang de spanning in. In de slotminuten nam invaller Plet alle twijfels weg.

fvranckx

Racing Genk nam meteen het heft in handen. Een losgeslagen Thomas Buffel zette de toon met een eerste knappe actie. Jelle Vossen vond echter doelman Sifakis op zijn weg. Genk bleef plankgas geven, maar veel open kansen hingen er niet in de lucht. Tot de thuisploeg even voor het halfuur een godsgeschenk uit de hemel zag vallen. Benji De Ceulaer dropte een bal richting Jelle Vossen, die in een perfecte wurggreep werd gehouden door Mourad Satli. Scheidsrechter Lardot wees naar de stip. Jelle Vossen, die recent tegen Anderlecht nog faalde, liet de klus over aan Elyaniv Barda. De Israeliër zette doelman Sifakis simpel op het verkeerde been, 1-0.

Charleroi had meteen begrepen dat het zijn egelstelling best kon verlaten. De Zebra's prikten een eerste keer tegen op een vrije trap van Danijel Milicevic. Vlak voor de rust moest de Genkse doelman zwaar aan de bak. Op een poging van Badibanga verhinderde Köteles met de hand de gelijkmaker.

Genk pikte na de pauze de draad opnieuw op. Een flitsende actie tussen De Ceulaer en Tshimanga leverde meteen een tweede doelpunt op. Jelle Vossen scoorde: 2-0. Maar de Limburgers konden niet op hun lauweren rusten. Bij een uitgesponnen actie van Badibanga was de kwieke Kaya de Genkse defensie te slim af.

De Genkse reactie mocht er zijn. Vooral Jelle Vossen sloofde zich uit om de onzekerheid omtrent de zege weg te nemen. Het was invaller Glynor Plet die voor de verlossende goal zorgde.

Door het gelijkspel van Standard eerder op de avond staat Genk nu op een gedeelde vierde plaats.

Racing Genk: Köteles, Fernandez, Simaeys, Koulibaly, Tshimanga, Buffel, Kumordzi, Gorius, De Ceulaer (73' Plet), Barda, Vossen. Charleroi: Sifakis, Ohayon, Martos, Satli, N'ganga, Kaya, Kumedor (56' Rossini), Milicevic, Diandy, Pollet (76' Escoa), Badibanga (84' Bopp). Doelpunten: 27' Barda 1-0 (strafschop), 49' Vossen 2-0, 56' Kaya 2-1, 88' Plet 3-1. Gele kaarten: Sadli (strafschopfout), Gorius (trekfout), Martos (fout). Scheidsrechter: Jonathan Lardot. Toeschouwers: 17.430.

EDG Foto's Belga/PhotoNews

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws