Gerestaureerd Panamarenko-huis geopend

Gerestaureerd Panamarenko-huis geopend (album)

Gerestaureerd Panamarenko-huis geopend

Print
Antwerpen 2060 - Na zeven jaar onderzoek en minutieuze restauratie is het gewezen woon- en werkhuis van kunstenaar Panamarenko in de Biekorfstraat 2 in Antwerpen klaar om bezoekers te ontvangen. De voorbije dagen werd het huis voorgesteld aan de buurtbewoners.

De volgende maanden komen beleidsvoerders en de artistieke sector over de vloer. Vanaf juni kan het publiek een kijkje komen nemen. Dat kan slechts na reservatie en in heel kleine groepjes, want het huis, dat eivol materialen, machines en verzamelmateriaal steekt, is fragiel en intiem.

Biekorfstraat 2 is geen museum, maar toont de wonderlijke ruimte waar Panamarenko tussen 1970 en 2002 zijn beroemd geworden vliegtuigen en robotten ontwierp. Alles is creatief in het huis, tot het behangpapier toe dat Panamarenko zelf fabriceerde met ingekleurde fotokopies.

Langs de buitenkant springt het huis onmiddellijk in het oog. Het kreeg een helikopterplatvorm op het dak en door het kogelvrije glas van de garage zijn twee bewegende raven te zien. Panamarenko plaatste in neonlicht zijn handtekening op de gevel.

Meer informatie op www.panamarenko.be en www.muhka.be.

Lees meer over het huis van Panamarenko in CittA, de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen.

Frank HEIRMAN
Foto JVdP

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio