Gesprek tussen stad en KV Turnhout over jeugdspelers en ondersteuning

Gesprek tussen stad en KV Turnhout over jeugdspelers en ondersteuning

Gesprek tussen stad en KV Turnhout over jeugdspelers en ondersteuning

Print
Turnhout - Het Turnhouts schepencollege nodigt het bestuur van KV Turnhout uit voor een gesprek. Onderwerp wordt de bezorgdheid van een aantal ouders van jeugdspelers van de club.
Tijdens de winterstop werden 14 spelers – waaronder verschillende jeugdspelers – van de kern van KV Turnhout vervangen door profvoetballers van het Egyptische Wadi Degla. In een open (anonieme) brief wijzen de ouders van de jeugdspelers van derdeklasser KV Turnhout ook het stadsbestuur op haar verantwoordelijkheid. “Omdat het stadsbestuur jeugdsport erg belangrijk vindt, wil ze dat een groot deel van de middelen die in de Turnhoutse sportclubs worden geïnvesteerd, ook ten goede komen aan de jeugd”, zegt schepen van sport Hannes Anaf (sp.a). “Daarom heb ik aan de Sportdienst een overzicht van alle ondersteuning voor en afspraken met KV Turnhout opgevraagd. Met dat overzicht op tafel zullen we binnen het college bekijken hoe we in de toekomst alle Turnhoutse sportclubs op een gelijke manier kunnen behandelen.Maar we zullen geen overhaaste beslissingen nemen”, aldus de schepen.

Ook de verdere ondersteuning van de club zal dus tijdens de ontmoeting met KV Turnhout besproken worden.

Voorzitter Marcel Hendrickx gaat in op het gesprek, maar heeft wel bedenkingen. “Groot was wel de verbazing wanneer we het persbericht lazen waarin het stadsbestuur uit een niet gecontroleerde anonieme brief meteen conclusies trekt naar de jeugdwerking van KV Turnhout. Het stadsbestuur spreekt in deze persnota over een open brief, terwijl het integendeel een anonieme brief is, waarin tal van onwaarheden voorkomen. Voor KV Turnhout blijft de jeugdwerking primordiaal en een van de reden waarom deze reddingsoperatie is ingezet is om de jeugd alle kansen te geven om op een hoog niveau te kunnen blijven voetballen. Het stadsbestuur mag er gerust in zijn dat veel meer financiële middelen besteed worden en zullen blijven besteed worden aan de jeugdwerking dan de toelage die de club van de stad – overigens met veel dankbaarheid – ontvangt. Dit en alle andere werking binnen de club, ondermeer de werking Open Stadion, zal in het gesprek met het college uiteengezet worden.”

Toon Verheijen

Foto: BDD
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio