Feestreddertjes verzorgen uw kinderanimatie

Bent u een überkluns in het organiseren van kinderpartys? Dan zijn er nu De Feestreddertjes om u uit de nood te helpen.

Kristin Matthyssen

Krisje Michiels en Tom Deduytschaever uit De Linden in Zandhoven zijn geen koppel van twaalf in een dozijn. Neem alleen al hun geboortedatum: ze werden allebei 32 jaar geleden op 12 januari geboren.

"Ja, wij hebben ook nog niet vaak gehoord dat man en vrouw op juist dezelfde dag geboren zijn", lacht Tom. Maar nog veel specialer is dat ze samen à la Mega Mindy en Mega Toby uitrukken om overal in de knoop draaiende kinderfeestjes te redden. Eerst was het alleen Krisjes hobby, maar sinds kort is ook Tom officieel Feestreddertje en staat hun nieuwe website online.

"Ik ben kleuterjuf in de openluchtschool van Schoten en wilde van de verjaardagen van de kindjes in mijn klasje een speciaal ritueel maken", zegt Krisje. "Het leek me wel leuk om het jarige kindje te schminken. Daarom ben ik een cursus grime gaan volgen. Intussen had ik Tom leren kennen, die bij CM-Intersoc werkte. Tijdens de vakanties ging ik met hem altijd naar buitenlandse Intersoc-hotels. Op een gegeven moment zochten ze bij Intersoc kinderanimatoren. Dus ben ik cursussen zoals theatertechnieken gaan volgens om 's zomers als kinderanimator bij mijn lief te kunnen zijn!" Ze kreeg de microbe zwaar te pakken. "Ik vond het zó leuk, dat ik ook buiten de vakanties kinderfeestjes ging opvrolijken. En wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien, want sinds 2011 gaat Tom mee op pad. Hij heeft zich gespecialiseerd in ballonplooien, terwijl ik me bezig hou met kindergrime, het versieren van cupcakes, boltaarten en biscuits met suikerpasta."

Gekke meid en stoere bink Als ze hun Feestreddertjes-outfit aantrekken, worden ze een personage. Krisje de gekke meid, Tom de stoere bink met grappige stropdas. De vrolijke polkadotjes (motiefje van rode achtergrond met witte stippen) zijn het handelsmerk van De Feestreddertjes.

De Feestreddertjes zitten in een groeimarkt, want de tijd dat een verjaardagsfeestje bestond uit een pannenkoek eten en verstoppertje, zakdoek leggen of winkeltje spelen is voltooid verleden tijd. Zelfs vriendinnetjes of vriendjes uitnodigen in een binnenspeeltuin is al wat afgezaagd.

"Ouders zitten soms met de handen in het haar wat ze nu weer moeten verzinnen. Soms krijgen we een paniektelefoon van 'Help, kunnen jullie ons feestje komen redden?' Soms worden we gevraagd om kinderen te amuseren tijdens een brunch in een restaurant of voor themafeestjes, zoals Halloween. Dan maken we bijvoorbeeld met de kinderen een afgehakte vinger in suikerpasta, met aansluitend het schminken van littekens." De Feestreddertjes hebben voor elk wat wils: verkleedkoffers, kindergrime, kinderkapsalon crazy hair, tattoos, nailart, peperkoeken huisje (alles rond cupcakes en taartjes) en workshops. "Met de workshops onderscheiden we ons van de rest. Ze zijn aangepast aan leeftijden en lopen uiteen van blingbling-diamantjes op T-shirts bevestigen of knutselen met fimo", zegt Tom.

Krisje en Tom willen Feestreddertje-in-bijberoep blijven. "Voorlopig valt het te combineren met ons werk. Feestjes tot twaalf kinderen doen we alleen. Zijn er meer kinderen, dan rukken we met ons tweeën uit."

www.feestreddertjes.beKristin Matthyssen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio