Provincie legt nieuw stuk fiets-o-strade aan

Print
Kontich - Als het weer het toelaat, realiseert het Antwerpse provinciebestuur vanaf begin volgende maand het deel fiets-o-strade tussen Kontich en Duffel.
Met de fiets-o-strade langs de spoorlijn Antwerpen-Mechelen wil het Antwerpse provinciebestuur een snelle fietsverbinding aanleggen tussen beide steden. Tot nu toe kunnen fietsers al gebruikmaken van dat metersbreed, volledig van elk ander verkeer gescheiden fietspad langs de spoorlijn tussen Antwerpen en het Kontichse station in Kontich-Kazerne.
Dit jaar trekt het provinciebestuur liefst 1,75 miljoen euro uit om het fietspad op twee plaatsen door te trekken tot aan de Rechtestraat in Duffel. Het gaat om een Kontichs stuk tussen het station en de Duffelshoek en om een voornamelijk Duffels stuk tussen Duffelshoek en de Rechtstraat. Bedoeling is om, opgedeeld in vier fasen, tegen half oktober welgeteld 3.150 meter van de fiets-o-strade aan te leggen. Dat is ongeveer elf procent van de totale lengte van de fiets-o-strade Antwerpen-Mechelen, die nu al voor 57 procent afgewerkt is. Nog dit jaar wil de provincie trouwens ook het stuk van de fiets-o-strade in de Mechelse wijk Nekkerspoel bouwen. Eind 2014 hoopt de provincie met het volledige traject klaar te zijn. JVdPo
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio