Caluna zet zich al vijf jaar in voor straatkinderen

Print
Kapellen - Cas Janssens (28) uit Ekeren viert dit jaar het vijfjarig bestaan van zijn vzw Caluna, waarmee hij zich inzet tegen armoede in derdewereldlanden. Voor die verjaardag bracht hij onder andere twee zelfgemaakte kalenders uit.
Vijf jaar geleden zag Caluna het levenslicht toen Cas twee kennissen ontmoette, Luc en Ann, die zich eveneens wilden inzetten om armoede uit de wereld te helpen. "Al van kleins af reisde ik met mijn ouders naar verre landen waardoor ik snel open stond voor andere culturen. In 2008 maakte ik een een zeilreis naar Denemarken en bezocht ik vele derdewereldlanden. De armoede die ik zag raakte me en ik begon de mensen daar echt te begrijpen.
Daar is Caluna uit voort gekomen. Ik heb er zelf bewust voor gekozen om mijn handen uit de mouwen te steken", vertelt Janssens. "De voorbije vijf jaar hebben we heel wat mooie projecten tot stand gebracht. Dat gebeurde altijd in samenwerking met andere organisaties. Vanaf nu willen we ook met eigen projecten starten."

Naast zijn inzet voor Caluna is Janssens ook fotograaf. Vanuit die expertise kwam hij op het idee om een verjaardags- en jaarkalender ineen te steken met zelfgemaakte foto's uit Senegal, Cambodia en Guatemala. Met die opbrengst wil hij in moeilijke bereikbare dorpen in Cambodia en Guatemala zorgen voor onderwijs, drinkbaar water en biologische landbouw.

"Momenteel volg ik ook een lerarenopleiding om onze gratis presentaties in scholen verder uit te werken. Zo beseffen leerlingen wat armoede is en staan ze er verdraagzaam tegenover. Het voelt goed als ik mensen kan blijven raken."

Beide kalenders zijn voor vijf en tien euro verkrijgbaar. Voor meer informatie, check de website www.caluna-world.com of mail naar cas@caluna-world.com

Greet Wouters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio