Noodweer teistert elfde etappe Dakar

De elfde etappe in de Dakar Rally, tussen de Argentijnse steden La Rioja en Fiambala, heeft woensdag flink te kampen gehad met noodweer. De rit werd omwille van stortregen en overstromingen stopgezet voor auto's en vrachtwagens. Al na het eerste controlepunt haalde de organisatie de deelnemers van de baan.

jrosquin

"De weersomstandigheden waren slechter dan voorspeld en de droge rivierbeddingen zijn onder water gelopen. Plaatselijk is het water onstuimig", klinkt het bij de organisatie op de officiële website.

Op het moment dat de wedstrijdleiding de beslissing nam, waren de eerste wagens CP1 al gepasseerd. Maar ook die rijders zijn intussen op vraag van de organisatie gestopt. Het betreft Robby Gordon (Hummer), leider in de tussenstand Stéphane Peterhansel (Mini), Nani Roma (Mini) en Giniel de Villiers (Toyota).

Hoe het nu verder moet is op dit moment niet duidelijk. Vorige week grepen de organisatoren ook al eens in toen de waterstand in een rivier, op het einde van de achtste rit, te hoog werd zodat er niemand meer door kon rijden. Erik Wevers en Fabian Lurquin (Ford) waren de laatste rijders die de rivier konden oversteken en konden net aan een hoge golf ontsnappen.

Caselli wint bij motoren

Bij de motoren werd de volledige rit wel afgewerkt. De etappezege was voor de Amerikaan Kurt Caselli (KTM). Hij had aan de aankomst bijna vijf minuten voorsprong op de Portugees Paulo Goncalves. De Fransman Cyril Despres (KTM) werd derde op ruim zes minuten en leidt in het klassement. Hij heeft dertien minuten voorsprong op de Portugees Ruben Faria.

Foto: AFP De Fransman Pacal Thomasse moet zijn wagen uit een rivier trekken

MEER OVER motorsport

Meer sportnieuws