Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Helsen en Geubels proberen Vlamingen minder vlees te doen eten (video)

Er komt een vervolg op Dagen Zonder Vlees, het succesvolle initiatief waarmee de Vlaming vorig jaar werd aangezet om minder vis en vlees te eten. De komieken Philippe Geubels en Wim Helsen voeren campagne voor de tweede editie via een promospot.

jrosquin

Alexia Leysen lanceerde in 2011 het project 'Dagen Zonder Vlees' en dat werd, mede door de steun van een aantal bekende Vlamingen een onverwacht succes. Duizenden Vlamingen werden overtuigd om voor enkele dagen of langer het vlees of de vis van de menukaart te halen.

Leysen wil dit jaar ook de landsgrenzen over steken en ook onze noorderburen proberen te overtuigen van haar project. Niet enkel Geubels en Helsen betuigden al hun steun, maar andere bekende Vlamingen als Bart Peeters, Francesca Vanthielen, Kathleen Cools, Tom Lenaerts, Tom Van Dyck en Veronique De Kock. Dit jaar krijgen zij Nederlands gezelschap, met name van Youp Van 't Hek, Paulien Cornelisse en Huub Stapel.

Dagen Zonder Vlees loopt dit jaar van 13 februari tot 30 maart.

www.dagenzondervlees.be Surf ook naar: www.facebook.com/dagenzondervlees

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER