Para's beklimmen Centraal Station

Print

Para's beklimmen Centraal Station

In en rond het station van Antwerpen-Centraal houdt het 3de Bataljon Parachutisten woensdag en donderdag de hele dag grootscheepse militaire demonstraties. De paracommando's willen op die manier aan de treinreizigers en andere voorbijgangers tonen wat hun job precies inhoudt. De demonstraties kaderen in de jobdag van Defensie op 23 januari in Tielen, waar de para's gestationeerd zijn.

Defensie stelt dit jaar in totaal honderd vacatures open voor het 3de Bataljon Parachutisten. Daarvoor is men op zoek naar geschikte kandidaten tussen de 18 en 34 jaar oud, die "over teamgeest beschikken, flexibel zijn en hun grenzen willen verleggen". Wie interesse meent te hebben, kan op de jobdag van 23 januari in Tielen terecht om er bij de eenheid in kwestie kennis te maken met de militairen en hun werk. Ze kunnen er ook uitgebreid vragen stellen aan leeftijdsgenoten die de opleiding onlangs hebben afgerond en momenteel al bij de para's werkzaam zijn.

Om dit alles visueel onder de aandacht te brengen, tonen de militairen woensdag en donderdag in Antwerpen alvast enkele kneepjes van het vak die de kandidaten onder de knie moeten krijgen. Zo staat op het Astridplein een death-ride opgesteld en zijn er in het stationsgebouw demonstraties van overschrijdings- en closecombattechnieken. Aan de andere zijde, op het Kievitplein, kunnen voorbijgangers dan weer onder meer kennismaken met het materieel en de voertuigen waar de para's gebruik van maken.

Foto's: BHul

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio