Politieraad uit de startblokken

Print
Boom - De installatievergadering van de politieraad is vlekkeloos verlopen. De 24 leden, eerder verkozen door de respectievelijke gemeenteraden van de vijf Rupelgemeenten, legden bij de politieraadvoorzitter de eed af.
Jeroen Baert (N-VA) tevens burgemeester van Boom, wordt voor de komende zes jaar voorzitter van het politiecollege en de politieraad voor de Zone Rupel.
Dat hebben de burgemeesters van de Rupelstreek eerder al onder elkaar uitgemaakt. Hiermee wordt de 'traditie', dat de burgemeester van Boom ook de voorzitter wordt van de politieraad, verdergezet.

De vijf Rupelburgemeesters vormen samen het politiecollege. Naast burgemeester Jeroen Baert (N-VA), zijn dit Rob Mennes (CD&V-Hemiksem), Luc Bouckaert (CD&V-Schelle), Wendy Weckhuysen (CD&V-Rumst) en Tom De Vries (Open VLD-Niel). Verder zetelen voor N-VA Geert Antonio, Jurgen Callaerts, Danny Van de Putte, Tim Sleeubus, Ann De Smedt, Francisco Sanchez y Santos, Mark van Heel en Gregory Müsing. Voor Sp.a Chris Ceuppens, Garry Van Rompuy, François Boddaert, Levi Wastyn, aangevuld met voor Boom één Peter De Ridder en Ann De Maere. Voor de CD&V-fractie zetelen Els Segers, Alina Ams en Philippe Van Bellingen. Voor Open VLD zetelt Dirk Vermant en voor Samen Freddy Vermeiren. Luc Schroyens blijft secretaris en korpschef van de Politiezone Rupel is nog steeds Gwen Merckx.

Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio