Jan Hendrickx mocht minuut gratis winkelen in Lidl

Print

Jan Hendrickx mocht minuut gratis winkelen in Lidl

Zandhoven - "Komaan meneer, lopen!", moedigden de winkelmeisjes van Lidl Jan Hendrickx (58) volle borst aan. De gepensioneerde vader won de ene minuut gratis winkelen van de vernieuwde Lidl. In zestig seconde laadde hij voor 251,17 euro spullen in zijn kar.
66 gelukszoekers stonden woensdagochtend in de vrieskou op de parking bij de heropening van de volledig vernieuwde supermarkt. Wie zich voor 8.20u aanbood, kreeg een lotje, en uit alle gegadigden werd één persoon geloot die één minuut gratis mocht winkelen. "Ga eens zien", had zijn vrouw 's morgens tegen Jan Hendrickx (58) uit de Schriekweg gezegd. Zelf moest ze gaan werken. Als derde stond deze vader van drie kinderen om acht uur al op de parking. Met de fiets, want Jan had nooit gedacht dat hij zou winnen.Wie dacht dat het tot een gulzige grabbelpartij zou komen, kwam bedrogen uit. Jan stapte heel bedaard met zijn winkelkar door de gangen van de supermarkt, terwijl de winkelmeisjes van Lidl op zijn aanwijzingen spullen uit de rekken graaien. "Ik had wel op voorhand een tactiek in mijn hoofd: eerst naar het vlees, omdat dat het meeste waarde heeft", lachte Jan achteraf. Konijn, kip, koteletten: mevrouw Hendrickx zal een tijdje niet naar de slager moeten. "Mijn schoonbroer zal het misschien niet graag lezen, want hij is zelf beenhouwer hier in Zandhoven", knipoogt Jan.

Terwijl de timer onverbiddelijk doortikte, mikten de winkelmeisjes flessen wijn in Jans kar. Alleen tabak en sterke drank mochten niet.
"Ik hoop dat u een grote koelkast heeft", zei Geert Jacobs van Lidl, terwijl de kassa uitrekende dat Jan voor 251,17 euro in totaal bijeen had geshopt, een rekening die hem dus meteen werd kwijtgescholden. Ondanks zijn beschaafde gedrag had hij het toch niet slecht gedaan. "Vorige week hadden we in Leuven een gelijkaardige actie", vertelt Jacobs. "In Leuven had de winnares vooral op de wasproducten gefocust. Zij had in totaal voor 210 euro bijeen gegraaid."

Omdat Hendrickx met de fiets was, werd hij met zijn boodschappen én ruiker bloemen door Lidl per auto naar huis gevoerd. Dinsdag tijdens een receptie had Lidl nog voor 1.000 euro goederen aan Welzijnsschakels geschonken. Deze organisatie zet zich in voor minderbedeelden in Zandhoven.

Kristin Matthyssen

Foto's: HVG
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio