Somers ziet nieuwe trein vanuit Den Haag wel zitten

Somers ziet nieuwe trein vanuit Den Haag wel zitten

Somers ziet nieuwe trein vanuit Den Haag wel zitten

Print
Mechelen - De Mechelse burgemeester Bart Somers (Open Vld) staat positief tegenover het initiatief van de Nederlandse stad Den Haag om een nieuwe treinverbinding met Brussel te organiseren.

Somers gaat zelf contact opnemen met Den Haag en hoopt dat zijn stad bij het initiatief betrokken kan worden en een stopplaats op die nieuwe verbinding kan zijn. "Mechelen is door de snelle verbinding met Zaventem een interessante hub", legt hij uit.

Sinds de Beneluxtrein is afgeschaft en vervangen door de veelbesproken Fyra heeft Den Haag geen rechtstreekse treinverbinding meer met Brussel. De stad heeft een vennootschap opgericht en vraagt aan de Nederlandse treinnetbeheerder capaciteit aan om zelf een nieuwe verbinding in te leggen.

'Geen idioot'

Ook aan Belgische zijde is er nu interesse. Mechelen, vroeger ook een stopplaats van de Beneluxtrein, maar geen halte bij de Fyra, is geïnteresseerd. Burgemeester Somers gaat alvast extra informatie opvragen bij zijn collega's in Den Haag. "Als er vanuit de Nederlandse steden zo'n initiatief op gang komt, zou ik een idioot moeten zijn om daar niet van het begin bij betrokken te zijn."

"De Beneluxtrein stopte ook in steden als Dordrecht, dat via Mechelen een snelle verbinding naar de luchthaven van Zaventem had. Met het verdwijnen van de Beneluxtrein is die verbinding weggevallen. Als er daarvoor een alternatief kan komen, willen we graag bekijken of we daar betrokken bij kunnen worden", zegt Somers.

Foto: BHul

Lees ook: Den Haag gaat zelf spoorverbinding met Brussel regelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio