Kunstenares Wenefrida in het Natuurpunt Museum

Print

Kunstenares Wenefrida in het Natuurpunt Museum

Turnhout - Ceramische kunstenares Wenefrida deed een schenking aan het Natuurpunt Museum. Het gaat om het werk 'Droomvogels'.
Drie witte vogels (vogel staat symbool voor vrijheid) vliegen voorbij de blauwe zon. Blauw is de kleur van de droom, van de fantasie, van de verbeelding. Drie vogels zitten op de grond tussen de vegetatie. De vogel op hoge poten bekijkt alles van op een afstand.

Droomvogels zal ingehuldigd worden tijdens Het Groot Vogelweekend op zondag 3 februari om 14 uur. Deze inhuldiging zal gebeuren door de nieuwe burgemeester, Erwin Brentjens en door schepen van milieu Hannes Anaf.

Naar aanleiding van de inhuldiging en het Grote Vogelweekend werd er een oproep gedaan aan kinderen om een knutselwerkje te maken rond het thema tuinvogels. Wenefrida zal een uniek beeldje van haar hand overhandigen aan één van de deelnemende kinderen.

Tijdens het Groot Vogelweekend roept Tom van Dyck iedereen op om samen met hem vogels te tellen in de tuin. Ook in het Natuurpunt Museum valt er heel wat te beleven. Kinderen kunnen vetbollen maken, je kan een tentoonstelling over tuinvogels bezoeken, vogelboeken bekijken in de winkel, er is een gezellige cafetaria en je kan vogels spotten in de tuin.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio