Moeder en kind komen om bij aanrijding door trein

Moeder en kind komen om bij aanrijding door trein

Moeder en kind komen om bij aanrijding door trein

Print
Nijlen - In Nijlen is woensdag omstreeks 13 uur een zware aanrijding gebeurd tussen een trein en een personenwagen, zo meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Een jonge moeder (31) en haar zoontje (7) kwamen daarbij om het leven.

De wagen met de twee inzittenden kwam rond 13.10 uur van een zandpad dat uitkomt op de overweg. Waarschijnlijk heeft de moeder te laat gemerkt dat de slagbomen dicht waren. Ze probeerde nog achteruit te rijden, maar haar wagen begon te slippen. De auto werd aangereden door de trein die van Herentals richting Lier reed en werd honderden meters meegesleurd. De moeder en haar kindje zaten gekneld en overleefden de aanrijding niet.

Weer treinverkeer rond 17 uur

Als gevolg van het ongeval was er urenlang geen treinverkeer mogelijk tussen Lier en Herentals. Beide sporen in Nijlen waren versperd. Om 16.30 uur kon één van de twee sporen worden vrijgemaakt.

Het treintoestel dat bij het ongeval betrokken was kon rond 17 uur weggehaald worden. Vanaf dan kon het treinverkeer stilaan weer op gang komen, maar de gevolgen van het ongeval waren nog de hele avondspits voelbaar.

Aangezien beide treinsporen versperd raakten, moesten tijdelijk pendelbussen ingelast worden tussen Lier en Herentals.

Foto BFM

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio