Europese investeerders azen op Belgische kantoorgebouwen

Europese investeerders azen op Belgische kantoorgebouwen

Europese investeerders azen op Belgische kantoorgebouwen

Print
Europese investeerders staan te springen om Belgische kantoorgebouwen te kopen. Dat blijkt uit een enquête van Ernst & Young bij 500 Europese bedrijven. Antwerpen zakt als voorkeurslocatie wel van plaats twee naar plaats vier.

Onderzoeksbureau Ernst & Young sprak in december 2012 500 Europese bedrijven aan die investeren in vastgoed. 85% van de ondervraagde ondernemingen zegt dat België goed tot zeer goed scoort in vergelijking met andere Europese landen. Bij het hetzelfde onderzoek begin 2012 zei slechts 58% dat. “Europese vastgoedinvesteerders willen in 2013 volop Belgische kantoorgebouwen kopen omdat die markt stabieler is dan in de omringende landen”, zegt Tristan Dhondt, vennoot van Ernst & Young.

“In Nederland worden veel kantoorgebouwen gekocht met geld dat de investeerders nog moeten krijgen. Ze nemen daar dus meer risico. In België is dat veel minder het geval. Daardoor is er een kleinere kans dat de prijzen van kantoorgebouwen in België naar beneden donderen”, meent Dhondt.

Opmerkelijk is wel dat Namen en Luik na Brussel als populairste steden worden genoemd om kantoren te kopen. Antwerpen zakt van plaats twee naar plaats vier. “Dat komt door het enorme potentieel aan ongebruikte gronden in Wallonië, waardoor die gronden minder kosten”, zegt Dhondt.

CWIL
Foto HVG

MEEST RECENT