Nood aan vijfde atheneum in Dijlestad

Nood aan vijfde atheneum in Dijlestad

Nood aan vijfde atheneum in Dijlestad

Print
Mechelen - Op termijn heeft het gemeenschapsonderwijs in Mechelen nood aan een vijfde secundaire school. Dat nieuwe atheneum moet over enkele jaren de grotere toestroom aan leerlingen uit het basisonderwijs opvangen.
In de Dijlestad is er een werkgroep die mogelijke capaciteitsproblemen opvolgt. "In maart leggen wij een studie voor aan het stadsbestuur. Wij volgen de situatie op de voet", zegt coördinator Herbert Crol van het Onderwijsoverleg Mechelen (OOM). De Ranken, een van de grootste scholengroepen actief in het basisonderwijs, heeft al twee goedgekeurde dossiers voor uitbreiding. "Voor dit jaar hebben we de uitbreiding van BimSem met een kleuterschool ingediend, en een project voor de Sint-Niklaasschool in Leest", geeft coördinerend directeur Henri Booms aan.

Daarover heeft hij voorlopig nog geen nieuws van de Vlaamse overheid. "Na de paasvakantie weten wij in welke scholen er nog plaats is. Broers en zussen van leerlingen en kinderen van leerkrachten mogen eerst inschrijven", legt Booms uit. In het gemeenschapsonderwijs kampen de basisscholen in Mechelen-centrum, Hombeek en Walem met capaciteitsproblemen.

De voorbije twee jaar werden zes dossiers voor uitbreiding goedgekeurd. "Nu hebben wij er acht ingediend. En op langere termijn dringt zich een vijfde vestiging van onze athenea op. Vooral in het Paramedisch Instituut wordt de druk groot", zegt woordvoerster Sandra Van Maurik van Scholengroep 5.

SVH

Archieffoto Patrick Hattori


Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio