Tobback slaat uitnodiging Calvo af

Heeft burgemeester Louis Tobback (sp.a) van Leuven iets tegen Mechelen? "Helemaal niet. Zoals velen stel ik vast dat de stad er op vooruit is gegaan, en ik kom er geregeld", zegt hij. Toch slaat hij een uitnodiging van Kristof Calvo (Groen) af.

Sven Van Haezendonck

Met de hele heisa rond het schrappen van de slogan 't Stad is van iedereen door Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zou hij gemeenteraadslid David Dessers (Groen) de suggestie hebben gedaan om die aan de maneblussers te verpatsen. "Gezien de problematische verhouding tussen Belgen en allochtonen zou Mechelen meer nood hebben aan deze slogan", luidt het.

"Dat is gelogen", reageert Tobback (sp.a). "De pers verdraait mijn woorden. Toen David Dessers met het voorstel kwam om de slogan in Leuven over te nemen, heb ik al zwanzend gezegd dat hij misschien kon polsen bij zijn partijgenoten in Mechelen, omdat die met zeven raadsleden in de meerderheid zitten. We zijn zelf ook een stad met 150 nationaliteiten, maar in Mechelen speelt de diversiteit nog meer."

Bij Mechels Groen-voorzitter Calvo ontstond alleszins de indruk dat de burgervader van Leuven de samenlevingsproblematiek in Mechelen uitvergroot. Hij nodigt hem uit voor een bezoek. "Wat een flauwekul is dat. Alles is goed om in de belangstelling te komen. Wel, ik heb dat niet nodig. Ik heb ander werk te doen. Ik ken jullie stad trouwens beter dan Calvo. Zoals velen heb ik Mechelen er de voorbije twee legislaturen op vooruit zien gaan. Dat is mede te danken aan de socialisten die mee hebben bestuurd. Of dat nu nog gaat lukken met het allegaartje waarmee een coalitie is gevormd, weet ik niet", vertelt Tobback.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio