Soap rond asbestbuizen houdt aan

Soap rond asbestbuizen houdt aan

Soap rond asbestbuizen houdt aan

Print
Mechelen - De soap over de asbesthoudende waterleidingsbuizen aan de Steenweg op Heindonk in Heffen (Mechelen) blijft duren.
De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) wil de opruimingskosten van de oude asbestbuizen voor haar rekening nemen, maar Pidpa wil daar voorlopig nog niet van weten. "Pidpa weigert de uitgestoken hand. Dat begrijpt geen mens meer", klinkt het bij het actiecomité.

De bewoners van de vernieuwde Steenweg op Heindonk blijven ijveren voor een verwijdering van de asbestbuizen in hun straat. Een vergadering in het Mechelse stadhuis met alle betrokken partijen verandert daar niets aan. "Pidpa heeft nog drie weken werk in Heffen om de aansluitingen van de oude asbestbuizen naar de nieuwe leidingen voor de woonaansluitingen te realiseren. En dan is het wachten welke beslissing er wordt genomen", zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

Ovam wil Pidpa financieel ter hulp schieten. "Wij hebben het voorstel gedaan om het transport en de verwerking van de asbestbuizen voor onze rekening te nemen, als onderdeel van een samenwerkingscontract dat we met de stad Mechelen hebben afgesloten. We wachten op de beslissing van Pidpa, dat de oude buizen wel zelf moet verwijderen", zegt OVAM-woordvoerder Jan Verheyen. Wat gaat Pidpa doen? "We vergaderen volgende maand opnieuw in het stadhuis. OVAM, de bevoegde instantie, zegt dat de oude buizen mogen blijven liggen. Die regels volgen wij vandaag", luidt het bij woordvoerder Alain T' Syen.

Lees ook het artikel in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio