Leerlingen dromen van perfecte school

Leerlingen dromen van perfecte school

Leerlingen dromen van perfecte school

Print
Mechelen - De vergadering van de leerlingenraad op het Berthoutinstituut-Klein Seminarie (BimSem) in Mechelen, kende een speciale versie. Tijdens de BimSemBabbel, zoals de leerlingenvergadering al enkele jaren wordt genoemd, hielpen de klasverantwoordelijken bij het ontdekken van de succesfactoren van de school.
Volgens algemeen directeur Paul Sermeus is het de bedoeling om de leerlingen een stem te geven en in de toekomst concreet rekening te houden met wat er bij hen leeft. "Wij vonden het belangrijk om te kijken naar wat de leerlingen als onze succesfactoren ervaren. Op basis van de positieve punten wordt er dan een toekomstplan ontworpen voor BimSem. We willen dit plan over een termijn van 5 tot 7 jaar verwezenlijken", vertelt Sermeus.

Dertien klassen uit alle graden en twee internaatsgroepen werden in november vorig jaar al uitgenodigd om te dromen over de ideale school. "Uiteraard blijft het onderwijzend- en opvoedend personeel het laatste woord hebben. De leerlingen krijgen dus niet zomaar vrij spel, maar de meest realistische en pragmatische thema's zullen we in elk geval in beraad nemen. We hopen vooral ook dat we onze leerlingen zo klaar kunnen maken om gefundeerd discussie te voeren en op een deftige manier de dialoog aan te gaan", zegt directeur Sermeus.

Nu waar liggen de prioriteiten van de leerlingen? In de eerste plaats willen ze de verkoop van broodjes op de school georganiseerd zien en de derde graad pleit ervoor om elke middag buiten de school te mogen doorbrengen. Als derde punt willen de leerlingen meer activiteiten die de groepsgeest bevorderen.

KVRo

Foto Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio