Antwerp in de ban van overnamedossier

Antwerp in de ban van overnamedossier

Antwerp in de ban van overnamedossier

Print
Krijgt tweedeklasser Antwerp een nieuwe eigenaar? Sinds enkele weken onderhandelt huidig hoofdaandeelhouder Gunther Hofmans met zakenman en investeerder Filip Antoine De Graeve over een overname. Met de deal zou een bedrag van ruim tien miljoen euro gemoeid zijn. Grote vraag is: kan De Graeve zijn plannen ook effectief waarmaken?

Een volslagen verrassing is het nieuws niet. Hofmans, die de club anderhalf jaar geleden overnam van Eddy Wauters, maakt er geen geheim meer van dat er mits een goed bod over een overname te praten valt. De club kost hem bijzonder veel tijd en energie, en het recente transferverbod toonde opnieuw aan dat Antwerp financieel nog lang niet boven water is.

Toen zich enkele weken geleden met zakenman Filip Antoine De Graeve een mogelijke kandidaat-overnemer aanbood, aarzelde Hofmans dan ook niet om onderhandelingen aan te knopen. De Graeve is een 39-jarige investeerder, onder meer actief in vastgoed, met banden naar Singapore en de Aziatische markt.

Nog voor Nieuwjaar sloten beide partijen een principeakkoord, waarbij gewag werd gemaakt van een totale overnameprijs van ruim tien miljoen euro. Enig probleem: ondanks beloften kwam De Graeve tot dusver met nog geen cent over de brug, en dat wekt enige argwaan. Helemaal omdat Antwerp enkele maanden geleden een ander overnamedossier al op een sisser zag uitlopen. Toen was de club weken in de ban van een mogelijke deal met enkele Qatarese investeerders.

In afwachting van verdere, meer concrete, stappen houdt de club de onderhandelingen met De Graeve niettemin gaande. Zo volgde De Graeve zaterdag de wedstrijd tegen Lommel nog aan de zijde van Antwerpvoorzitter Jan Michel. Gunther Hofmans wilde gisterenavond niet reageren. De Graeve liet enkel weten dat hij het nieuws “niet ontkent.”

Nog dit: Antwerp hoopt dat deze week - mogelijk al vandaag - het transferverbod wordt opgeheven. De club heeft enkele achterstallige sommen betaald, dat moet voldoende zijn om de licentiecommissie te overtuigen. Let wel: de nodige centen zijn door Hofmans en niet door een mogelijke nieuwe eigenaar opgehoest.

STDR

Meer voetbalnieuws