Hondenliefhebbers waarschuwen voor beul

Hondenliefhebbers waarschuwen voor beul

Hondenliefhebbers waarschuwen voor beul

Print
Herselt - Het Herseltse echtpaar Kris Verhaegen en Cindy Gottman (foto), dat berner sennenhonden fokt, waarschuwt wandelaars voor een dierenhater die in de grensstreek met Nederland actief zou zijn.
Het paar was zondagmiddag met een dozijn andere berner sennenbaasjes gaan wandelen in het Mastbos bij Breda. Na afloop gingen de vrienden iets drinken in taverne Boschwachter. Omdat de dieren daar niet binnen mochten, werden ze in de auto's achtergelaten, met het raam op een kier.

Op de terugweg naar huis merkte een van de wandelaars op dat zijn hond begon te stikken. De eigenaar kon een voorwerp uit de keel van de berner sennen bevrijden. Het ging om een stuk kaas waarin een spijker was gestopt. Verder onderzoek in de auto leverde nog brokken kaas met nagels op.

Een onbekende moet de gevaarlijke voorwerpen door het open raam naar binnen hebben geworpen toen de baasjes iets gaan drinken waren. Bij andere baasjes werden geen kaasbolletjes gevonden. Het getroffen hondenbaasje diende klacht in bij de Nederlandse politie.

Hans Otten
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio