"Wie sneeuwbal gooit krijgt straf"

Sneeuwbalgevechten volledig verbieden of niet? Dat is de vraag waar vele secundaire scholen vandaag mee worstelen. Voor de leerlingen is al die winterpret erg fijn maar wanneer de sneeuw te hard is, gebeurt het wel eens dat iemand een bloedneus of blauwe plek oploopt.

"Het is al wel eens gebeurd dat leerlingen gekwetst geraken door sneeuwballen, daarom treden we er tegen op. Deze keer hebben we beslist dat er dinsdag nog met sneeuwballen gegooid mag worden op het sportveld van de school, maar woensdag niet meer. Poedersneeuw is immers niet zo gevaarlijk maar nu is de sneeuw harder door de vrieskou", zegt Jan Bastiaenssens, administratief directeur van het Sint-Michielscollege Schoten. "We communiceren de maatregelen rond sneeuwballen op het moment zelf aan de leerlingen en leerkrachten. We willen het ook niet volledig afschaffen want voor de leerlingen is het wel plezant. Studenten die vandaag toch met sneeuw gooien, krijgen een werkstrafje.”

Andere scholen treden strenger op en verbieden sneeuwballen volledig. De directie van het Gemeentelijk Instituut Brasschaat vermeldt dat zelfs uitdrukkelijk in het schoolreglement. "Bij ons is het gooien van sneeuwballen ten strengste verboden. We zetten zelfs een extra sneeuwploeg in om de speelplaats mee te bewaken. Onze ziekenboeg ontving vroeger vaak leerlingen met dicht gesmeten ogen. Maar het is ook eens gebeurd dat er ambulanciers in onze school waren die gewond geraakten omdat ze bekogeld werden. Als school zak je dan door de grond. We hebben dus niets tegen sneeuwpret maar onze regels zijn echt wel nodig", legt Werner De Leeuw, directeur bovenbouw van GIB uit.

Greet Wouters
Foto WF
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio