Lokeren

5000 euro voor gouden tip rond gescalpeerde puppy

5000 euro voor gouden tip rond gescalpeerde puppy

5000 euro voor gouden tip rond gescalpeerde puppy

Print
Lokeren - De Nederlandse stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren uit Enschede looft 5000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader die een puppie scalpeerde in Lokeren. Ook een dame uit Schoten wil 260 euro geven voor het ontmaskeren van de puppydoder. De vzw Vetas is dankbaar.

Henk Ten Napel (foto) is in Nederland landelijk bekend voor zijn zoektocht naar de paardenbeul van Twente en het afdwingen van een wettelijk verbod op seksuele handelingen met dieren. Zijn maag draaide om toen hij dinsdag in Gazet van Antwerpen de foto zag van een puppy met verwijderde schedel die na een anoniem telefoontje door dierenopvangcentrum Vetas aangetroffen werd onder een brug in Lokeren.

Volgens de anonieme tipgever - vermoedelijk de dumper - werden er nog vijf levende puppy's achtergelaten bij het kadavertje. Eén van die vijf levende, werd door een boer van zijn erf verjaagd, maar door de sneeuw zijn hun overlevingskansen zeer klein geworden.

"Hoe haalt iemand het in zijn zieke hoofd", zegt Ten Napel. "Met onze stichting loven we 5000 euro uit. Misschien kan dit bedrag in crisistijd mensen loslippiger maken."

De stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren van Ten Napel loofde in het verleden nog al grote geldsommen uit voor gouden tips. "Nooit leverde het iets op. Ik hoop dat we nu in Lokeren de primeur gaan krijgen."

Spaargeld

Dierenliefhebster Christiane Verbraeken doet er nog een schepje bovenop en looft 260 euro uit voor de gouden tip. Deze bejaarde dame uit Schoten is zo verontwaardigd dat ze haar eigen spaarcenten wil aanspreken.

"Hartverwarmend", reageert Brenda Nerinckx van de vzw Vetas, die het verminkte hondenlijkje vond en gisteren alweer vergeefs op zoek ging naar de levende broertjes en zusjes van de pup. "Onze telefoon stond dinsdag roodgloeiend. Iemand moet de eigenaar van die beestjes toch kennen?"

Voor tips, bel politie Lokeren op 09.340.94.99

KMA