Aangereden ijshockeyspeler vecht voor zijn leven

Aangereden ijshockeyspeler vecht voor zijn leven

Aangereden ijshockeyspeler vecht voor zijn leven

Print
Geel - IJshockeyspeler Francis Peetermans (31) uit Geel is er zeer erg aan toe na een zwaar verkeersongeval maandag in Geel-Punt. De sportman werd op zijn fiets aangereden toen hij het kruispunt van de Herentalseweg en de Antwerpseweg overstak.

Francis Peetermans werd levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis van Geel gebracht. Daar bleken zijn verwondingen zo ernstig dat gevreesd wordt dat hij het niet overleeft. Het ongeval gebeurde maandagnamiddag om 17.45u.

“Woensdag volgt een laatste test om te zien of en hoe zijn hersenen nog reageren”, zucht een ploegmaat. “Het ziet er echt niet goed uit, ik denk dat de familie een zware beslissing wacht.”

In de ijshockeywereld werd er dinsdag verslagen gereageerd op het wedervaren van Francis Peetermans. De Geelse international speelde voor Griffoens Geel, Phantoms, Leuven Chiefs, White Caps Turnhout en Olympia Heist.

Het nieuws van het erg zware ongeval ging als een lopend vuurtje van club naar club in de kleine Belgische ijshockeywereld, waar men in 2012 al afscheid moest nemen van een paar (oud-)spelers na ongevallen of andere tragische gebeurtenissen, Rob Goris (HYC) voorop.

Marc HELSEN, Annelies Frederickx

MEER VOETBALNIEUWS