Kempense gemeenten zijn zot van gezond

Kempense gemeenten zijn zot van gezond

Kempense gemeenten zijn zot van gezond

Print
Arendonk - Vertegenwoordigers van vijftien gemeenten kwamen dinsdag samen om ideeën uit te wisselen om mensen aan te zetten meer te bewegen en gezonder te eten. Op 23 april willen ze zoveel mogelijk mensen op de been krijgen voor de actiedag 'Kempen in beweging'.
Januari is het ideale moment om jezelf voor te nemen het leven wat gezonder aan te pakken. Meer bewegen en gezonder eten, wie het voornemen voor zichzelf nog niet gemaakt had, heeft in zijn omgeving ongetwijfeld iemand de goede voornemens horen uitspreken.

Het lokaal gezondheidsoverleg van de Kempen (LOGO) wil, samen met vijftien Kempense gemeenten, samenwerken rond gezondheid en acties rond voeding en beweging opzetten. 'Zot van gezond' moet het aantal mensen dat voldoende fysiek actief is, evenwichtig eet en een gezond gewicht nastreeft, doen stijgen tegen 2015.

Tijdens het lanceermoment kwamen vertegenwoordigers van vijftien kleine Kempense gemeenten samen om van gedachten te wisselen en ideeën uit te wisselen. "We willen ervoor zorgen dat gezondheid een aandachtspunt wordt in alle beleidsdomeinen", stelt Willy Smeulders van LOGO Kempen zich als doel.

"Het gemeentepersoneel in Herenthout is al een jaar zot van gezond", vertelt Leen Theunis van LOGO. "Zij organiseerden vorig jaar al twee keer een week van gezondheid op het werk. Dit jaar willen ze gezondheid echt integreren in het personeelsbeleid door korte verplaatsingen uit te voeren met dienstenfietsen en recepties te organiseren met gezonde snacks." Ook Retie heeft al een duidelijk idee over hoe ze de gemeente de volgende maanden zot zullen maken van gezond. "We zullen het project koppelen aan een reeds bestaand project:de multimove", verduidelijkt Hans Cools, sportfunctionaris in Retie. "Wekelijks komen dertig kinderen tussen drie en acht jaar sproten op de Multimove Die worden gebracht en gehaald door hun ouders. We willen de kinderen gezonde snacks aanbieden en de cafetaria een volledig gezonde kaart laten aanbieen. Een diëtiste zal die ouders aanspreken en informeren over gezonde voeding.

TCLA

Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio