Gezin naar ziekenhuis na rookintoxicatie bij woningbrand

Gezin naar ziekenhuis na rookintoxicatie bij woningbrand

Gezin naar ziekenhuis na rookintoxicatie bij woningbrand

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - In een woning in de Dominicanenstraat is dinsdagavond brand ontstaan. De zes bewoners liepen rookintoxicatie op. Het huis is onbewoonbaar.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen sloegen de vlammen aan de achterkant van de woning naar buiten. De bewoners - een gezin met vader, moeder en vier kinderen - waren inmiddels op eigen houtje naar buiten gegaan. Ze werden opgevangen bij buren.

De bewoners van de naastgelegen woningen werden tijdelijk geëvacueerd. Nadat de brand was geblust konden zij allemaal naar hun woning terugkeren. De woning waar de brand had plaatsgevonden raakte zwaar beschadigd en was onbewoonbaar. Alle zes de bewoners liepen rookintoxicatie op.

De moeder had ook lichte brandwonden aan de arm en het aangezicht. Alle zes gewonden werden voor verzorging overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem waar ze ook werden opgevangen voor de nacht.

De brand was ontstaan in een verdeelkast van de elektrische installatie. Zowel de moeder, die beneden was toen de brand begon, als de vader die reeds op bed lag, hadden een knal gehoord waarna de elektriciteit uitviel. De moeder zag dan vlammen uit de verdeelkast komen waardoor een gordijn vuur vatte en de brand zich snel kon uitbreiden.

Eén van de naastgelegen woningen liep lichte rookschade op.

Foto BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio