Baalse Ellen is mooiste boerin

Baalse Ellen is mooiste boerin

Baalse Ellen is mooiste boerin

Print
Tremelo - In Flanders Expo werd zaterdagavond de nieuwe landbouwambassadrice verkozen. Ellen Vaneynde wil als Vlaanderens schoonste bruggen slaan tussen landbouw en consument.

Na een wervelende show met afwisselend defilés, optredens en enkele vragenrondes zag het publiek hoe de 27-jarige Baalse Ellen Vaneynde uit Baal werd verkozen tot Vlaanderens mooiste boerin.

“De voorbije dagen kregen we een rist praktische proeven voorgeschoteld waaronder een tractorrace, boomzagen en het gooien van suikerklontjes in rubberen laarzen”, somt Vaneynde op. Zaterdagavond werden de negen kandidates getoets op kenmerken als spontaniteit, assertiviteit, gezond boerinnenverstand, uitstraling en mondigheid.

De verkiezing werd na een kennisronde over landbouw in het algemeen afgesloten met een ludieke test waarbij de kandidates de zin ‘Mannen zijn...’ moesten vervolledigen. “Mannen zijn als kinderen”, opperde Ellen. “Alleen de prijs van hun speelgoed verandert.”

Op de Balenberg, op een boogscheut van het parcours van de Grote Prijs Sven Nys, runt Ellen met haar moeder een boerderij met 60.000 scharrelkippen. De volgende twee jaar krijgt ze de als landbouwambassadrice heel wat druk op de schouders. “Daarbij wil ik vooral bruggen slaan tussen landbouw en consument. Want de laatste jaren is die kloof alleen maar groter geworden.”

CDBR
Foto GVA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio