Port of Antwerp Giants de boot in tegen kampioen Oostende

De Port of Antwerp Giants stonden vrijdagavond voor één van de zwaarste opdrachten van het seizoen, namelijk een uitwedstrijd in en tegen kampioen Oostende. Brian Hopkins was niet speelklaar zodat Eddy Casteels weer moest puzzelen.

De havenjongens moesten hard werken om het furieus gestartte duo Wilkinson en Stojic bij te benen. Even kwamen de Giants voor na de tweede bom van Mwema maar op het einde van kwart 1 hingen de bordjes terug gelijk bij 18-18. De mannen van Casteels konden in kwart twee langs Moors en Thondique enkele keren 4 punten weglopen maar ex-Giant Thomas de Thaey en Katnic counterden met driepunters naar 36-35. Enkele Antwerpse missers later was het 41-35 bij de rust.

Ondanks de zoveelste technische fout van coach Gjergia kwamen Black en co geen meter dichter bij de kampioen(45-40). Integendeel, de havenjongens lieten teveel missers optekenen en na driekwartwedstrijd leek de wedstrijd gespeeld bij een 56-46 score.

Ook in het laatste kwart was een zeldzame driepunter van De Zeeuw te weinig om de Zeekapiteins van 63-51 af te houden, moment waarop ook Casteels een technische fout kreeg. Op vijf minuten van het einde startte Black een alles of niets offensief. De sinjoren kwamen nog even terug naar 72-65 maar dichter geraakten ze niet meer.

Oostende: WILKINSON 12, WRIGHT 4, LOJESKI 13, DJORDJEVIC 6, STOJIC 21, Salumu 3, Drobnjak 6, De Thaey 8, Katnic 7

Port of Antwerp Giants: BLACK 11, MWEMA 8, BIGGS 12, LOVE 7, THONDIQUE 16, Moors 6, De Zeeuw 5

Ludo Hendrickx

Foto VDB

Meer basketbal