De Ster ontslaat tien arbeiders

De Zwitserse bazen van De Ster hebben tien arbeiders aan de deur gezet omdat er te veel tijdelijke werkloosheid was. De arbeiders kregen het nieuws op de werkvloer te horen en mochten meteen vertrekken. "Ze zijn als vuil aan de poort gezet en dat is erg."

De Ster was ooit een bedrijf waar bijna 600 werknemers actief waren, maar een dozijn overnames en talloze herstructureringen later blijven er daar nog amper 300 van over. Tegenwoordig hoort het bedrijf tot de Zwitserse groep Gate Gourmet. Een cateringbedrijf dat levert aan de luchtvaartsector. De Ster maakt het plastic bestek, de potjes en andere attributen.

In het bedrijf heerst al jaren grote tijdelijke werkloosheid, maar de manier waarop de tien aan de deur zijn gezet zint de vakbonden niet en daarom deelden ze pamfletten uit. "De directie had met ons in overleg moeten gaan. Misschien hadden we iets kunnen doen met brugpensioen of allemaal iets minder lang werken zodat uiteindelijk iedereen zijn job had kunnen behouden. Het probleem is dat er geen enkel gesprek is geweest. De tien betrokken personen zijn thuis opgebeld of gewoon van de werkvloer geplukt om dan koudweg mee te delen dat ze onmiddellijk mochten vertrekken."

Lees zaterdag meer in Gazet van Antwerpen.

Foto Mia Uydens

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio