Stadsbestuur in beroep tegen bouwvergunning parenclub

De stad Hoogstraten gaat in beroep tegen de bouwvergunning die Club Amai in 2012 al kreeg. De eigenaar voelt zich geviseerd zeker nadat hij eind vorig jaar gelijk had gekregen bij de Raad van State.

Het vorige stadsbestuur keurde in de zomer van 2012 een reglement goed dat het aantal (nieuwe) seksclubs op het grondgebied aan banden moest leggen. Maar eind vorig jaar schorste de Raad van State dat reglement na een klacht van René Gaillard van Club Amai. Die parenclub probeert al vijftien maanden open te gaan in Meer (Hoogstraten), maar door het reglement moest de club de opening uitstellen.

De schorsing leek een goede zaak voor Club Amai in de John Lijsenstraat, maar nu duikt er een nieuw probleem op. "De bouwvergunning ging over een regularisatie van een bestaande toestand van zestien jaar oud", weet Gaillard. "De deputatie gaf ons daarin gelijk na een weigering door het stadsbestuur. Nu gaan de stad toch nog in beroep. Een hopeloze missie, maar ze doen maar. Alleen vervelend dat dit ons weer duizenden euro's en maanden vertraging kost.

Burgemeester Tinne Rombouts (CD&V) bevestigt het beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Het gaat om een beslissing van eind 2012 die nu pas is ondertekend. "We hebben bedenkingen bij een aantal motivaties in de toekenning van de vergunning."

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio