Eerste allochtoon in Berlaarse politiek

Tot nu toe was er nog nooit een politicus van buitenlandse origine vertegenwoordigd in de Berlaarse gemeenteraad. Maar Arthur Issaev (23) gaat daar nu verandering in brengen.

Bert Provoost

Toen Arthur twaalf jaar geleden vluchtte naar ons land en in Berlaar werd gedropt, wees niets erop dat hij het ver zou schoppen. "Door de oorlog in mijn vaderland zijn we moeten vluchten. We verhuisden naar Moskou in Rusland, maar daar is mijn vader verschillende keren opgepakt. Hij was een mensenrechtenactivist en zoals je weet kunnen ze daar in Rusland niet mee lachen. We moesten weer op de vlucht."

"Toen we in Berlaar aankwamen, was dat heel hard. We kenden de taal niet en het diploma van mijn vader, die jurist was, werd hier niet erkend. Toch hebben we teruggevochten. De Berlaarnaars hebben ons altijd goed opgevangen. Ook de plaatselijke zusters hebben daar een belangrijke rol in gespeeld. Nu heeft mijn vader een dakwerkersbedrijf. Ik help hem met de boekhouding. Daarnaast studeer ik handelswetenschappen", overloopt Artur.

Hij wil zich nu gaan inzetten als gemeenteraadslid voor CD&V. "Op 22 januari is het de eerste gemeenteraad. Ik wil mij inzetten voor de jeugd en interesseer me ook in lokaal ondernemerschap. Dat ik nu de eerste allochtoon ben in de gemeenteraad? Op zich ben ik daar wel fier op. Maar het is ook niet onlogisch omdat de meeste mensen van vreemde origine in steden wonen. De meesten die toch in Berlaar wonen, vinden het ook niet evident om in de politiek te stappen."

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Bert Provoost


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio