Quiz brengt mensen bij elkaar

Quiz brengt mensen bij elkaar

Quiz brengt mensen bij elkaar

Print
Schoten - Wim De Henau (32) uit Schoten won in december de online quiz van 'Ik hou van Schoten'. Daarvoor beloonde Gazet van Antwerpen hem vandaag met een Bongo bon ter waarde van honderd euro.
Wim werkt als arbeider bij Imatex in Schoten en nam nog maar enkele maanden deel aan de quiz. "In oktober stuitte mijn vriendin Cynthia Vandeweyer toevallig op de Facebookpagina 'Ik hou van Schoten' en de quiz. We waren er meteen weg van en zaten elke maand te wachten op de nieuwe vragen. Dat zijn tien foto's uit Schoten waarvan je zo snel mogelijk de juiste locatie moet raden. Het werd een echte bezigheid en dankzij Google Maps slaagden we er uiteindelijk in om als snelste alle juiste straten te raden. Wat ik met de Bongo ga doen, weet ik nog niet. Misschien op naar een hondvriendelijk hotel? Dan kan ons hondje Tinka mee", vertelt hij.

De Facebookpagina zelf heeft al 2694 fans en werd opgericht door Schotenaar en postbode Peter Ramael (44). "Als ik 's ochtends om 5u door Schoten fiets, besef ik hoe mooi onze gemeente eigenlijk is. De website was eerst als grap bedoeld, maar stilaan bleek dat vele anderen ook van Schoten hielden. Sinds een jaar werken we samen met de gemeente die ons promoot op nieuwsbrieven en op de Facebookpagina nuttige berichten post. Het doel ervan is om de Schotenaren dichter bij elkaar te brengen, en dat lukt.
Terwijl het buiten regent, komen we zo toch in contact met mede-inwoners.
Het blijft wel een virtuele wereld, maar dat is niet erg. Dat heeft ook betekenis."

En dat de quiz leeft in de gemeente blijkt uit de vele sponsors. Wim kreeg naast een Bongo bon nog tien andere waardevolle prijzen van lokale handelaars. En zelfs Schotenaren die nu in het buitenland wonen, volgen de pagina op de voet.

U vindt de Facebook-pagina hier terug.

GRWO

Foto Patrick De Roo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio