Nieuw bestuur schrapt slogan 't Stad is van Iedereen' (oproep)

Nieuw bestuur schrapt slogan 't Stad is van Iedereen' (oproep)

Nieuw bestuur schrapt slogan 't Stad is van Iedereen' (oproep)

Print
Het nieuwe stadsbestuur van Antwerpen heeft beslist om de slogan 't Stad is van Iedereen' met onmiddellijke ingang te schrappen. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. Op Facebook kunt u nu zelf meedenken aan een nieuwe slogan voor de Scheldestad.

Er treedt een uitdoofscenario in werking, wat betekent dat het huidige briefpapier en ander promotiemateriaal opgebruikt zal worden en zal worden vervangen. Volgens het bestuur van burgemeester Bart De Wever is het niet langer opportuun om te communiceren met de huidige slogan.

Sp.a Antwerpen zegt in een persbericht dat het de beslissing betreurt. Zij noemt het een gemiste kans. "We hadden verwacht dat het stadsbestuur de nieuwe legislatuur zou beginnen met een uitgestoken hand naar alle Antwerpenaars. 't Stad is van Iedereen' was veel meer dan een slogan of een baseline. 't Stad is van Iedereen' was de kern van een visie die geen enkele Antwerpenaar achterlaat. Die iedereen aan boord probeert te houden, of weer aan boord probeer te hijsen", luidt het.

Facebook-pagina

De zoektocht naar een goede opvolger van de slogan 't Stad is van Iedereen is meteen begonnen. De journalisten van de editie Antwerpen van uw krant dagen iedereen - Antwerpenaar of niet - uit om met een supersterk alternatief voor de dag te komen. Hoewel, waarom doet u geen voorstel voor een zottere, kortere of meer poëtische stadsslogan? Ga creatief aan de slag en doe mee op deze Facebook-pagina. Want het debat is toch van iedereen?


Foto Reuters

.

Nu in het nieuws