Belgische bobsleevrouwen mogen naar Winterspelen

Belgische bobsleevrouwen mogen naar Winterspelen

Belgische bobsleevrouwen mogen naar Winterspelen

Print
Elfje Willemsen en Hanna Mariën hebben donderdag de BOIC-norm om deelname aan de Winterspelen van 2014 in het Russische Sotchi gehaald. De Belgische tweevrouwsbob werd twaalfde in de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Konigsee en zevende in de landenrangschikking.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité vroeg twee plaatsen in de top acht van die landenrangschikking en bij de vorige wereldbekerwedstrijd, op 4 januari in het Duitse Altenberg, werden de 27-jarige Willemsen en de 30-jarige Mariën ook al eens zevende.

Om effectief naar de Spelen te mogen, moet het Belgische duo ook nog aan de normen van de Internationale bobsleefederatie voldoen. Daarvoor moeten ze zich in het seizoen 2013-2014, tussen 1 oktober en 19 januari, bij de beste twintig bobs plaatsen. Met slechts een twintigtal bobs in de Wereldbeker lijkt dat een formaliteit, al zijn er ook in de Europa Cup en de America Cup punten te verdienen.

Willemsen, een ex-speerwerpster, nam in 2010 al deel aan de Winterspelen in Vancouver. Daar werd ze met Eva Willemarck als remster veertiende. Hanna Mariën nam als atlete deel aan de Zomerspelen van 2008 in Peking en veroverde daar met het Belgisch estafetteteam zilver in de 4x100 meter.

Meer sportnieuws