1 / 2

Kris Peeters biedt hulp bij zwaar ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Brussel en Antwerpen heeft zich vrijdagavond een zwaar verkeersongeval voorgedaan, ter hoogte van Kapelle-op-den-Bos. In de richting van Antwerpen zijn daar twee auto's op elkaar ingereden.

jatimmermans

Het gaat om twee personenwagens waarvan één achteraan werd aangereden door de tweede. De bestuurster van het aangereden voertuig raakte levensgevaarlijk gewond, de andere bestuurder was slechts lichtgewond. Dat meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het ongeval gebeurde rond 18.20 uur in de richting van Antwerpen, kort voor dancing Carré. Een personenwagen die op de rechterrijstrook reed, werd achteraan aangereden door een tweede personenwagen die aan hoge snelheid was komen aanrijden. Het eerste voertuig werd door de klap weggeslingerd en sloeg over de kop.

De bestuurster van dat voertuig zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van het tweede voertuig raakte lichtgewond.

Kris Peeters

Het ongeval trok de aandacht van heel wat bestuurders, van wie er verschillende stopten. Eén van hen was Vlaams minister-president Kris Peeters. In het vtm-nieuws getuigde die dat hij gestopt was en ter plekke had gewacht tot de hulpdiensten aanwezig waren.

Door het ongeval zijn de rechter- en middenrijstrook van de A12 versperd in de richting van Antwerpen. Een verkeersdeskundige van het parket moet ter plaatse komen zodat beide rijstroken nog enige tijd versperd zullen blijven. Er staat een file van een tweetal kilometer en wie naar Antwerpen wil, wordt aangeraden de E19 te nemen.

Bekijk hier de vtm-reportage:

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio