Carl Geeraerts wordt onverwachte polderburgemeester

Nieuwkomer bij N-VA Carl Geeraerts wordt de nieuwe districtsburgemeester. Marcel Bartholomeeussen (Team 2040), Rudi Sempels, lijsttrekker van N-VA en Nathalie Aertssen (Team 2040) worden de nieuwe schepenen voor de komende zes jaar.

Erik Vandewalle

Carl Geeraerts (50) is de grootste verrassing. Deze nieuwkomer in de polderpolitiek behaalde in oktober een schitterende persoonlijke score. Lijsttrekker Rudi Sempels behaalde wel de grootste persoonlijke score, maar weigerde de burgemeesterssjerp omwille van beroepsverplichtingen. Zo kwam Carl Geeraerts plots in poleposition te liggen. Maandag 21 januari wordt hij de nieuwe polderburgemeester. Beroepshalve is Geeraerts actief als teammanager van voetbalclub FC Antwerp.

Het voorzitterschap van de districtsraad gaat de eerste drie jaar naar N-VA'er Marc Maes. Vanaf 1 januari 2016 zorgt Team 2040 voor een vervanger. De districtsraad wordt maandag 21 januari om 20u officieel geïnstalleerd. Dat gebeurt nog onder leiding van het voorzitterschap van Karel Hendrickx. Na de aanstelling neemt de nieuwe voorzitter het roer over.

Erik Vandewalle

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio